natural-2422289_1280
Wat doet een opruimcoach?

Ik begeleid mensen die thuis een beetje hulp kunnen gebruiken. Of het nu gaat om het organiseren van het huishouden, het opruimen van (een deel van) de woning, overzicht brengen in de administratie of bij verhuizen.

Misschien wil je eerst wat algemene informatie? Geen probleem, we kunnen bellen of e-mailen. Gaan we een stapje verder dan maken maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij jou thuis. Samen bespreken we wat jij graag wilt bereiken en wat ik voor je kan betekenen. Vervolgens maak ik een offerte en een plan van aanpak. Gaan we samen aan de slag, dan maken we een afspraak voor een 3 uur. Zie voor de kosten de informatie elders op mijn site.

Wat is het verschil tussen een opruimcoach en een professional organizer?

Daar is geen verschil tussen. Opruimcoach is lekker Hollands.

Is een opruimcoach vergelijkbaar met een schoonmaakster?

Nee, integendeel. Een schoonmaakster wordt betaald om bij jou thuis schoon te maken. Simpel gezegd: van vuil naar schoon. Een opruimcoach geeft volgens een plan van aanpak begeleiding om je te helpen met het opruimen van  (of over overzicht brengen in) jouw spullen. Ik motiveer je, geef tips en samen gaan we aan de slag.

Een ander verschil is dat een schoonmaakster met enige regelmaat komt. Een opruimcoach werkt met jou samen voor een aantal afgesproken uren.

Ik heb verhalen gehoord dat een opruimcoach alles gelijk wil weggooien

Dat doet een goede opruimcoach niet. Jij bent de baas in je eigen huis. Jij neemt de beslissing over spullen die blijven en dingen die weg mogen. Dat kan best lastig zijn, maar ik help je daarbij.

De troep in mijn huis is zo erg dat ik mij schaam

Dat is nergens voor nodig! Ik snap dat het best vervelend kan zijn als een vreemde zomaar bij je thuiskomt. Het kennismakingsgesprek/ intake is daarom belangrijk. Het werkt niet als we samen geen klik samen hebben. Ook is het goed om te weten dat ik werk volgens de gedragscode van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO).  Ik ben verplicht tot geheimhouding. Vergeet niet dat het juist mijn beroep is om je te helpen en dat ik het graag doe.

Kan ik ook hulp vragen voor bijvoorbeeld alleen de woonkamer of zolder?

Natuurlijk, elke klus (groot of klein) pak ik met je aan. Net waar jij behoefte aan hebt! Wel is het zo dat ik naast het intakegesprek minimaal 3 uur met je aan de slag wil. Zie ook de “kosten”.

Moet ik thuis zijn als je komt?

Absoluut, dat is een voorwaarde want jij bent weliswaar opdrachtgever, maar jij gaat aan de slag (waarbij ik natuurlijk best een handje wil helpen).

Nog een vraag die hier niet bij staat?

Laat een berichtje achter op het contactformulier of stuur een mailtje naar info@123opruimcoach.nl