natural-2422289_1280
Wat doet een opruimcoach?

Ik coach ambitieuze vrouwen die thuis structuur en overzicht missen. Misschien is plannen en organiseren gewoon niet jouw sterkste kant. Het kan ook om een tijdelijke situatie gaan. Denk bijvoorbeeld aan een burn-out, een scheiding, gezinsuitbreiding of verhuizing. Samen gaan we aan de slag om jouw doel te bereiken. Jouw doel is mijn doel, maar het eindresultaat is en blijft jouw verantwoordelijkheid. 

Wat is het verschil tussen een opruimcoach en een professional organizer?

Ik heb gekozen voor  opruimcoach omdat ik duidelijk wil maken dat ik niet zomaar aan de slag ga, maar jou coach naar je doel. Ik heb daarvoor een methode ontwikkeld, het Plan Op Maat (POM) dat uitgaat van jouw persoonlijkheid en persoonlijke omstandigheden. Bovendien is weet je direct waar ik voor sta.

Is een opruimcoach vergelijkbaar met een schoonmaakster?

Nee, integendeel. Een schoonmaakster wordt betaald om bij jou thuis schoon te maken. Simpel gezegd: van vuil naar schoon. Ik geef je volgens mijn Plan Op Maat (POM) begeleiding om je te helpen met het opruimen van (of overzicht brengen in) jouw spullen. Ik motiveer je, geef tips, samen gaan we aan de slag. Ik ben ook een soort “stok achter de deur” voor je. Daar zit je schoonmaakster dus echt niet op te wachten.

Een ander verschil is dat een schoonmaakster met enige regelmaat komt. Ik werk met jou samen voor een aantal afgesproken uren.

Ik heb verhalen gehoord dat een opruimcoach alles gelijk wil weggooien

Soms zou dat inderdaad lekker opschieten. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Jij bent de baas in je eigen huis. Jij neemt de beslissing over spullen die blijven en dingen die weg mogen. Dat kan best lastig zijn, maar ik help je daarbij.

De troep in mijn huis is zo erg dat ik mij schaam

Dat is nergens voor nodig! Ik snap dat het best vervelend kan zijn als een vreemde zomaar bij je thuiskomt. Het kennismakingsgesprek/ intake is daarom belangrijk. Het werkt niet als we samen geen klik samen hebben. Ook is het goed om te weten dat ik werk volgens de gedragscode van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO).  Ik ben verplicht tot geheimhouding. 

Kan ik ook hulp vragen voor bijvoorbeeld alleen de woonkamer of zolder?

Natuurlijk, elke klus (groot of klein) pak ik met je aan. Net waar jij behoefte aan hebt! Wel is het zo dat ik naast het intakegesprek minimaal 3 uur met je aan de slag wil. Zie ook de “kosten”.

Moet ik thuis zijn als je komt?

Absoluut, dat is een voorwaarde want jij bent weliswaar opdrachtgever, maar jij gaat aan de slag (waarbij ik natuurlijk een handje help).

Nog een vraag die hier niet bij staat?

Laat een berichtje achter op het contactformulier of stuur een mailtje naar info@123opruimcoach.nl